2018. augusztus 1.

Természetben

Még júliusban, mikor a napköziben dolgoztam az utolsó napomon pont kirándulni mentünk a gyerekekkel. Évek óta nem voltam a Malomvölgyi-tónál, de így legalább idén ezt is pótoltam.


Az első dolog ami feltűnt az volt, hogy mennyi szemét van szét szorva. Én fel nem tudom fogni miért van ennyi elmaradott tirpák, akik útközben ahol épp kiürül a vizes palack ott el is hajítják. A tó és környéke nagyon szép és látszik, hogy rendszeresen gondozott terep. Kukák, ha nem is minden sarkon, de azért vannak. Alapvetően elég népszerű hely, ezért hiába tesznek meg mindent a tisztán tartásáért, ha valaki szemetelni akar, akkor fog is. Azt hiszem ilyenkor az emberek elfelejtik azt az egyszerű tényt, hogy erdő illetve természet közelben vannak. A foci pályán azért nem áll térdig a fű, mert csodák csodájára valaki lenyírja. A kukákban azért nem áll halomra a szemét, mert valaki kiüríti. 

Ilyenkor a szemetelő miért nem érzi, hogy tiszteljük már meg a másik munkáját annyival, hogy nem a tó közepére basszuk be az elfogyasztott étel maradványait?

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Úúú, milyen betűtípust használtál a képen? *-* A kézzel írottra gondolok.

Crystal írta...

Fáziskésés. Telefonos alkalmazással tettem rá a feliratot. A betűtípust sensa brush fill demo néven találtam meg, de nem tudom honnan lehet letölteni. :D

Névtelen írta...

És milyen alkalmazással szerkeszted a képeket?

Ez történt eddig...