2017. október 22.

Szakmai tudás

Na már most mi voltunk még csütörtökön egy céglátogatáson, amin a osztály negyede se jelent meg... de én voltam olyan nagyon jó arc istencsászár, hogy odatoltam a képem... És milyen jól tettem.

Szeretném elmondani azoknak akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy életükben nem láttak még raktárak/gyárat/üzemet belülről... az összes elmondhatatlanul unalmas. Nem feltétlenül azért mert az ott lévő ember, aki nagyban magyarázza az adott vállalat múltját, felépítését stb. annyira egysíkú, monoton, ingerszegény módon adná elő. De várj. Igen, pontosan ezért. De elárulom, hogy erről nem az a szerencsétlen tehet akire akarata ellenére rásózták azt a hálátlan melót, hogy nekünk fényezze a céget... egyszerűen csak a helyzet adja magát.


De legutóbb éppen sikerült valami érdekessel is szembetalálkoznom. Ami talán az elmúlt év első alkalma, de nekem ez sem pozitív, inkább megdöbbentő. 

Egy raktárat néztünk meg (igazi tavaly is voltunk már ott, de sose elég a jóból) ahol főként cigarettával kapcsolatos dolgokat tároltak, a fő alapját a dohányt is. Faltól falig érő dobozok tele félkész és és még kezeletlen dohánnyal. Olyan szinten erős a szaga ilyen mennyiségben, hogy esküszöm, mikor végeztünk jött utánam egy szagcsík is, ami már önálló tudattal rendelkezett. Ezen előadás alkalmával csak érdekességként említésre került az is, hogy a dohányt előszeretettel találják meg különböző bogarak is.
Egy szállítmány alkalmával nincs lehetőség egyesével előcsalogatni a sok szaros dögöt, akik kis király módjára élvezkednek a dohányban így két lehetőség van:
  1. Míg a dohány kezeletlen állapotban van, addig egy fagyasztókamrában lelnek örök nyugalomra a kis köcsögök.
  2. Ha már átesett valamilyen megmunkáláson a dohány, akkor irány a gázosító kamra. Ott addig füstölik őket míg bele nem döglenek. Ez állítólag hasonló mint az Auschwitzban használt gáz, csak kimondottan zsidó lepkék számára.  
Nos  én nem tudom, hogy a későbbiekben milyen módon lesz a dohányból cigi, de abban biztos vagyok, hogy senki nem fog felhasználás előtt nagyítóval végigmenni és egyesével kiszedegetni a kis tetemeket
A másik, hogy a gáz amit használnak nem veszélyes emberre... de azért szellőztetéskor senki nem közelítheti meg hat méteres körzetben a kamrát... a chemotox adja meg a zamatát.

Még szerencse, hogy nem dohányzom.

Nincsenek megjegyzések:

Ez történt eddig...